Creating 50% more retail space.

Having built Squires’ Long Ditton site in 2003, the popularity of the centre meant a need to maximise retail space. Working with Pleydell Smithyman, an additional 50% of retail space was achieved by converting the original canopy with the addition of curtain walling and replacing the fabric roof with an insulated roof to match the existing building. To maintain the external covered retail area, a new canopy, covered with Opal 60 fabric in the same style, was connected onto the newly converted area.

The result is a stunning garden centre totalling 1504m² of retail space, seamlessly blending the old with the new and working perfectly to guide customers from the newly revamped internal shop and café to the beautifully landscaped external sales space.

“Fordingbridge were a great partner for this project, delivering a good looking and well executed technical solution, on time and on budget – what more could we ask.” – Paul Pleydell, Director, Pleydell Smithyman

Style: Curved tapered trellis

Frame: Polyester powder coated CE marked steel

Roof: Fire retardant Opal 60 fabric, this fabric allows high light penetration while providing complete UV protection

Gutters and rain pipes: Mill finished aluminium gutters and rainwater pipes as standard

loading ...

Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge
Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge
Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge
Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge
Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge
Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge
Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge
Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge
Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge
Squires Garden Centre Long Ditton Fordingbridge

Industry leading guarantees