Fordingbridge are delighted to have been approached again by this innovative family theme park following successful installation of a triple span timber canopy elsewhere in the park.

Here we designed and installed a barrel-vaulted canopy with combination of structural timber beams and industrial steel columns. This allows the new addition to blend in seamlessly with the existing lines and finish of the adjacent Visitor Centre building.

The canopy adjoins the parks’ busy Wild Forest Restaurant, generating valuable additional seating for families dining at the facility. Our Opal 60 fabric has been finished with custom graphics to complement the park, the sides easily adjusted in summer months allowing for maximum airflow, while still providing a high level of shelter from UV; a point which is of great importance for this leading family attraction.

The flexibility of our canopy provides visitor benefits throughout the year, allowing for extended dining space for the restaurant during spring and summer, before transforming in the winter to Santa’s Grotto!

Style: Bespoke barrel vault design

Frame: Structural glulaminated timber and oversize steel columns

Colour: Stained light oak & hot-dip galvanized steel

Roof & walls: Opal 60 fire retardant and custom printed siding

loading ...

Industry leading guarantees